Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bekijk dit persbericht in FR NL

Overheidsopdracht voor de vervanging van de multipurpose fregatten en ondertekening van twee Memorandums of Understanding met Nederland

Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael

Hoort bij Ministerraad van 25 mei 2018

Op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput gaat de ministerraad akkoord met het opstarten van een overheidsopdracht voor het ontwerp, de ontwikkeling en de bouw van twee multipurpose fregatten in het kader van het gemeenschappelijk Belgisch-Nederlands programma voor vervanging van de huidige multipurpose fregatten.

De overheidsopdracht beoogt de vervanging van de Surface Combatant capaciteit door de deelname aan het verwervingsprogramma met Nederland. 

De ministerraad geeft anderzijds zijn toestemming voor de toetreding tot de twee binationale verwervingsprogramma's, voor de mijnenbestrijding en voor de vervanging van de multipurpose fregatten, middels het ondertekenen van de twee  Memorandums of Understanding (MoU's) met Nederland, als bevestiging van het engagement van België voor deze projecten.

Termen:

Bron

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
België
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Meer informatie

Laurence MortierLaurence Mortier
Woordvoerster van minister Steven Vandeput
+32 2 44 15 200
+32 477 96 26 82
vCard downloaden
Béatrice CollinBéatrice Collin
Woordvoerster van minister Steven Vandeput
+32 472 96 00 27
vCard downloaden