Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bekijk dit persbericht in FR NL

PERSUITNODIGING: “Biodiversiteit in de kijker in november”

Door Jan Eyckmans

Op vrijdag 9 november nodigt Marie Christine Marghem, federaal minister bevoegd voor milieu, u met plezier uit voor de persconferentie “biodiversiteit in de kijker in november”. Deze vindt plaats in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Dieren, planten, ecosystemen en hun omgeving verdwijnen in een tempo dat blijft versnellen. Alle wetenschappelijke studies bevestigen het en iedereen vraagt het zich af: hoe is deze race tegen de klok te stoppen?

Op 14 november wordt de Conferentie der Partijen (COP) geopend over het Biodiversiteitsverdrag van de Verenigde Naties. Dit gebeurt in Sharm El Sheikh in Egypte. Mevrouw Marghem zal deelnemen aan de geplande besprekingen met de ministers en beleidsmakers om de absolute noodzaak te onderstrepen: we moeten alle krachten bundelen, als we dit nooit eerder geziene verlies aan biodiversiteit willen afremmen.

Tijdens de persconferentie zal Marie Christine Marghem terugkomen op de belangrijkste kwesties van deze COP en zal ze een balans opmaken van de acties die op haar initiatief genomen werden. Na deze toelichting wordt een enquête over consumptie en biodiversiteit voorgesteld aan het publiek. De enquête wordt gelanceerd door de FOD Volksgezondheid, met steun van mevrouw Marghem. Deze quiz heeft als titel “Ben je een wrattenzwijn of een stokstaartje?”en vraagt de burger naar zijn of haar consumptiekeuzes. Op een eenvoudige en leuke manier daagt de quiz de burger uit om na te denken over zijn of haar impact op de biodiversiteit. Tegelijk stelt het voor om meer te doen… zonder al te veel moeite.

In de strijd tegen het verlies aan biodiversiteit telt elk gebaar!

PRAKTISCHE INFO

De persconferentie “biodiversiteit in de kijker in november” start om 11 u

Adres :Museum voor Natuurwetenschappen, Vautierstraat 29 te 1000 Brussel.

Ter plaatse wordt een persmap uitgedeeld.

Voor meer informatie over de persconferentie: Joëlle Smeets, 0474 49 84 41
Om uw deelname te bevestigen: joelle.smeets@milieu.belgie.be

NL perscontact: Jan Eyckmans, woordvoerder (NL) van de FOD Volksgezondheid 0495/25.47.24, jan.eyckmans@gezondheid.belgie.be

Twee duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties hebben specifiek betrekking op biodiversiteit: 14 “leven in het water” en 15 “leven op het land”

Meer info: www.sdgs.be.

Termen:

Bron

Logo of 'FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu' FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
Eurostation II
Victor Hortaplein 40 bus 10
1060 Brussel
België
+32 2 524 97 97
http://www.health.belgium.be

Contact

Jan EyckmansJan Eyckmans
Diensthoofd Externe Communicatie & Woordvoerder
+32 2 524 90 45
+32 495 25 47 24
vCard downloaden