Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Mobility

Invoeging van de vergoedingen voor twee nieuwe kentekenplaten

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Mobiliteit François Bellot een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de vergoedingen voor twee nieuwe kentekenplaten invoegt.

Lees verder - 25/10/2019 14:25

CEF Transport | Studie voor de aanleg van een 2de spoor op het traject van de Ijzeren Rijn

In het kader van het programma Connecting Europe Facility - Transport zal de Europese Unie een studie subsidiëren ter voorbereiding van de aanleg van een tweede spoor op de lijn 19 tussen Balen- Werkplaatsen en Neerpelt. Deze studie en de werken die ze voorbereidt, maken deel uit van het grotere project om de IJzeren Rijn te heropenen.

Lees verder - 03/10/2019 15:59

Uitnodiging voor de pers | Activiteitenverslag 2018 van het Raadgevend Comité voor treinreizigers

Het Raadgevend Comité voor treinreizigers nodigt u graag uit voor de persconferentie die zij organiseert op donderdag 10 oktober om 11.00 uur bij de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Lees verder - 30/09/2019 11:03

Het tweede Belgische Forum rond de Sustainable Development Goals brengt 1.000 deelnemers op de been.

Brussel, 20 september 2019 - Op dinsdag 24 september vindt het tweede Belgische SDG-Forum plaats in Square, Brussel. Zowat 1.000 deelnemers zullen de temperatuur van de SDG’s meten via (inter)nationale keynotes, debat, interactieve sessies en informatiestands.

Lees verder - 23/09/2019 13:55

Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerk, bijna de helft denkt het te kunnen doen

22% van de Belgen doet momenteel aan telewerk. De helft van de telewerkers verplaatst zich normaal gezien met de wagen naar het werk. Vooral mensen die langer dan een half uur moeten rijden naar hun werkplek zijn meer geneigd om te telewerken. 45% van de Belgen geeft aan een job te hebben die mogelijk in aanmerking komt om te telewerken, zo blijkt uit een nieuwe enquête van Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer. Via www.telewerken.be stellen ze ook een toolbox ter beschikking om het potentieel verder te ontwikkelen en samen met verschillende partners organiseren ze vandaag samen een Nationale Telewerkdag.

Lees verder - 18/09/2019 21:59

Nieuwe versie droneguide voor professionelen is wereldwijde primeur

De FOD Mobiliteit en Vervoer en skeyes lanceren een uitgebreide versie van de droneguide-app. Vanaf morgen kunnen professionele dronegebruikers hun vluchten via de app melden.

Lees verder - 10/09/2019 13:36

Uitnodiging aan de pers: voorstelling droneguide PRO

Op 12 september lanceren de FOD Mobiliteit en Vervoer en skeyes een nieuwe versie van droneguide, de app die door Unifly werd ontwikkeld en alle informatie bevat over de reglementering en het gebruik van drones in België.

Lees verder - 06/09/2019 08:57

FOD MOBILITEIT EN VERVOER BREIDT MET AVIATION PORTAL DE ONLINE DIENSTVERLENING VOOR DE LUCHTVAARTSECTOR UIT

Op woensdag 4 september lanceert het Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGLV) van de FOD Mobiliteit en Vervoer het Aviation Portal. Met dit online portaal wil het DGLV de dienstverlening voor zowel professionele als niet-professionele klanten vereenvoudigen. 

Lees verder - 03/09/2019 13:57

29.08.2019 - Persbericht - De bouw van de Suzan Danielbrug begint

Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel, start op 2 september met de bouw van de Suzan Danielbrug die de Simon Bolivarlaan zal verbinden met de Havenlaan ter hoogte van de Picardstraat. Deze brug voor openbaar vervoer, fietsers en voetgangers, zal het kanaal Antwerpen-Brussel-Charleroi overspannen over een totale lengte van 90m. Dit bouwwerk vormt de ontbrekende schakel tussen het Noordstation en Tour & Taxis en zal de voorbijgangers een mooi uitzicht bieden op het kanaal en het toekomstige park van de Materialenkaai.

Lees verder - 29/08/2019 09:44

Beroep tot nietigverklaring van een decreet van het Waalse Gewest over een vliegverbod voor drones boven natuurreservaten

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Mobiliteit François Bellot akkoord met de instelling van een beroep tot nietigverklaring bij het Grondwettelijk Hof van het decreet van het Waalse Gewest dat een vliegverbod oplegt voor drones boven natuurreservaten.

Lees verder - 19/07/2019 16:37